Açıklaması uluslararası taşıt belgesi Hakkında 5 Basit Tablolar
Açıklaması uluslararası taşıt belgesi Hakkında 5 Basit Tablolar
Blog Article
Şirketinize tanımlı araçların aldıkları mahrukat cirimını ve konum bilgilerini enstantane olarak izlem edebilirsiniz.
Bu yöntem, özellikle fiilletmelerin ve filo sahiplerinin akaryakıt tüketimini arama şeşnda tutmalarına yardımcı olur. Araçlar, yakıt alımı sırasında kendiliğinden olarak tanınır ve bu sayede manuel muamele ihtiyacı ortadan kalkar.
Bu zorunluluklara uymayan anlayışletmeler, Vergi Yöntem Kanunu’na gereğince cezai yaptırımlarla huzurlaşabilir. UTTS zorunlu mu yahut kimler, hangi şirketler UTTS taktırmak zorunda buraya tıklayarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
TTS sistemi kurulumunda, araca monte edilen bir aygıt veya plaka teşhismlama sistemi bulunur. Bu tertibat sayesinde, çatlakç akaryakıt istasyonuna geldiğinde tanılamamlanır ve kendiliğinden olarak kayda alınır.
İş yeri sahibi olan, o iş yeri ciğerin kullanılan vesaitı bulunan özel ve hukuksal eşhas, akaryakıt firmaları gibi işlemletmeleri ilgilendiren UTTS Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.
Taşıt tanılamama sisteminin yararlanma kolaylığından saymanlık kolaylığına geniş bir kapsamı vardır.
Farklılaştırılmış olsun evet da olmasın ülkemizde lisans sahiplerince piyasaya yer edilen akaryakıt türlerinin tamamı Avrupa Birliği Standartları’na ve EPDK tarafından belirlenen beceri düzenlemelere usturuplu edinmek zorundadır.
Taşıt Teşhisma Sistemi’nin çkırmızıışma prensibi nispeten basittir ve gelişmiş bir enfrastrüktürya dayanır. Pusatlara monte edilen plaka detayları, sistemin müesses evetğu noktalardaki okuyucular tarafından idraklanır ve merkezi bir veritabanına iletilir.
Online olarak internetten tanımlanan şifre ile giriş yaparak tüm kontrolleri belirlediğiniz kriterlere yarar yönetebilirsiniz.
Ulusal Taşıt Taşıma Sistemi ya da kısa adı ile UTTS, kayıt dışı olan iktisat ile uğraş edebilmek ve akaryakıt piyasasındaki rekabette denklik katkısızlayabilmek amaçları ile oluşturulmuş bir sistemdir.
UTTS sebebiyle mesafeç plakası evet da kimlik numarası kabilinden bilgiler sistem tarafından kendiliğinden olarak kazançlanır. Bu sayede yakıt çekicilikı esnasında manuel prosedür örgülmasına lüzum click here kalmaz.
TTB ve başka ekipmanlar yardımıyla, pompa kalem kasalara plaka bilgisi kendiliğinden olarak iletilerek manuel girişler engellenecek.
Taşıt Tanıma Sistemi ne kâre yarar ve nasıl çkırmızıışır soruları da sık sık kaygı edilen bir öteki sorular. Bu sistemin birinci sınıf bir şekilde çaldatmaışabilmesi ciğerin lügat konusu taşıtların mahrukat hazne giriş kısmına “Taşıt Tanıma Birimi” adı maruz çeyiz, akaryakıt pompasına ise taşıt tanılamama okuyucusu takılır. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt teşhisma okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları tanılamar.
Ulusal Taşıt Teşhisma check here sistemi Uygulama Genel Tebliği belirlenen fakatçlar doğrultusunda 2023 yılından itibaren yürürlüğe girmiş ve click here uygulanmaya esaslanmıştır.